DYKCERTIFIKAT

Då har det gått ytterligare några dagar här i paradiset och jag kan meddela att det har varit fullt upp. Vi kom ju hit till Amed, till vår lilla fantastiska bungalow med utsikt över havet, i fredags och i lördags klockan åtta på morgonen satte kursen för att få vårt dykcert igång. 

Det började med en timmes genomgång innan det var dags att genomföra dagens första dyk. Lite lätt nervös vill jag lova.. Jag har aldrig dykt innan och inte snorklat särskilt seriöst heller, men det gick bättre än förväntat. Vår instruktör Jordan var helt fantastiskt, hon stöttade och var med hela tiden och fick en att känna sig mer säker än vad man egentligen var där nere på botten. Första dyket bestod mest av olika övningar. Vi skulle lära oss hur man reglerar sin tyngdpunkt i vattnet, så att man har kontroll över sin kropp när man dyker. Det är faktiskt någonting som jag inte hade tänkt på innan, hur mycket kroppskontroll som krävs när man dyker. Sen skulle vi lära oss att ta av oss masken och andningsregulatorn under vattnet utan att få panik och sådär. Flera övningar som kändes lite knepiga, men som löste sig även där nere :) Första dagen gjorde vi två dyk och var nere på mellan åtta och tio meters djup och såg massor av fantastiska fiskar och andra saker som har hamnat på botten. Två ganska slutkörda tjejer som slocknade tidigt i lördagskväll efter en intensiv dag med mycket nya intryck!

I söndags gjorde vi ett dyk där vi fortsatte med olika övningar och resten av dagen bestod sen av teori. I måndags kom själva finalen av kursen och det var helt galet underbart! Vi blev hämtade klockan kvart över fem på morgonen för att åka iväg och dyka i soluppgången. Vilket i sig är ganska häftigt, men vi skulle även dyka runt ett gammalt vrak från Andra världskriget. Anledningen till att vi dök så tidigt var att vi skulle få chansen att se vissa fiskar som under dagen försvinner bort från vraket för att få vara mer ifred. Vi gjorde två dyk på vraket denna morgon och jag tyckte att det var så himla roligt. Att simma omkring inne i ett vrak på 18 meters djup med massor av fiskar i regnbågens alla färger runt dig - ganska oslagbart! Vi var alla ganska lyriska, och väldigt trötta, när vi kom upp till ytan efter vårt andra dyk. Där nere på botten fick vi även se en sköldpadda, vilket var väldigt roligt :) Efter våra dyk var det dags för det teoretiska testet, och som vanligt stressade jag upp mig. Helt i onödan visade det sig dock, och jag kan nu titulera mig dykare. Väldigt roligt och någonting jag verkligen vill fortsätta med :)

Planen var egentligen att vi skulle ha lämnat Amed för Gili redan igår, men vi ändrade lite på planerna. Vi var så himla trötta och kände att vi behövde en riktig "inte göra någonting alls-dag", så vi ändrade om lite och blev kvar här en dag extra. Så nu ska vi snart packa ihop det sista och sen bege oss till båten som ska ta oss till Gili :)

Har tyvärr inte så mycket bilder härifrån, har ju spenderat mesta tiden under vatten. Men här är iaf en nöjd tjej som har fixat sitt dykcert :)


P U S S
RSS 2.0