THANKSGIVING

Då har man firat sitt livs första Thanksgiving.. I Kina! Som jag skrev i förra inlägget så skulle vi ju besöka andra skolor på torsdagen, och enligt vår kontaktperson så behövde vi inte förbereda någonting alls utan vi skulle bara delta. Jo tjena! Som vanligt här i Kina-land så är det inte säkert att informationen går hela vägen, utan ofta så stannar den gärna upp halvvägs och sen blir den stående där.. Så vi utländska lärare blev upphämtade utanför vår skola och körda till varsin annan skola, alla helt ovetande om vad tanken med vårt besök var. Under resans gång får vi veta att tanken är att vi ska hålla ett tal om hur vi firar Thanksgiving i våra hemländer, och berätta om varför vi firar Thanksgiving. Snacka om att bli satta på pottkanten! Vi kommer alla från länder där man vanligtvis inte firar Thanksgiving och vår kunskap om hur det firas är väldigt begränsad, minst sagt! När jag kommer till skolan där jag ska vara så berättar jag för dem att jag kommer från ett land där Thanksgiving inte firas och jag är väldigt dålig på Thanksgiving. De blir helt ställda och bara står och tittar på mig en stund, men sen säger de att jag kan prata om mig själv och Sverige istället. Sagt och gjort! I tio minuter babblade jag på om mig själv och Sverige, vem jag är, vad jag gör och hur saker och ting fungerar i Sverige. Inte riktigt vad de hade tänkt sig, men jag tror att de var nöjda iaf. För att vara riktigt ärlig så tror jag att det räckte med att jag är vit och att jag var där.. På skolan som jag besökte igår har de inga utländska lärare, vilket märktes tydligt. Det var nästan lite olustigt att komma dit, någonting som jag aldrig har känt här på Daoming. Det var inte de positiva, nyfikna blickarna som jag är van vid, utan mer blickar som undrade vad tusan jag var för något. Som tur var hade jag ett gäng tjejer från årskurs fem med mig och de lotsade mig rätt :) Efter mitt tal var det uppträdanden, lekar och nästan 40 minuter fotografering. Hade ont i kinderna efter allt smilande framför kameran! Men något rätt måste jag ha gjort, för de frågade om jag inte kunde komma tillbaka och göra samma sak vid jul. Självklart sa jag, jul är ju någonting som jag kan :) Så vi får väl se, de skulle höra av sig!

Idag var det för veckans andra utmaning, öppna lektioner inför alla föräldrar. Ojojoj, det var lite nervöst innan måste jag säga.. Men shit, det gick så jäkla bra! Måste nästan skryta lite om mig själv ;) Det kändes självklart lite konstigt att stå där framför en grupp människor som inte har en aning om vad du pratar om. I många fall tror jag att föräldrarnas engelskakunskaper är sämre än deras barns kunskaper, och de går i årskurs två. Men föräldrarna skrattade mycket, på rätt ställen till och med, och barnen var fantastiska. Många föräldrar ville skaka hand efteråt och lärarna sa att de tyckte att det hade gått jättebra! Så jag är mer än nöjd och jag drog en lättnadens suck efteråt :) 

Nu ska jag ha veckans två sista lektioner och sen är det helg!! Ikväll ska jag umgås med Regine, en norsk tjej som bor i samma stad som jag gör. Vi ska ut och äta och ha en riktigt mysig kväll :) Imorgon blir det Guangzhou, IKEA och Victoria's secret. Woopwoop! Söndag blir nog en väldigt lugn dag. Städa, tvätta, planera lektioner och skype med familjen står på schemat :) 

Förresten, 50 dagar kvar i Kina-land idag!
P U S S
RSS 2.0